Via de woestijn naar Palmyra
Door: Hans en Tilly
Blijf op de hoogte en volg Hans en Tilly
28 December 2007 | Syrië, Aleppo
Vanmorgen lekker in de zon koffie gedronken op een terras, met je ogen dicht is het net wintersport. Het ijs lag in de fontein maar de lucht is stralend blauw en in de zon is het heerlijk. Vandaag een lange busreis van Palmyra naar Aleppo gemaakt door een nationeel park. De woenstijn op zijn mooist. Ongelooflijk hoe de tijd heeft stil gestaan, Bedoeinen lijken nog net zo te leven als eeuwen terug. Nu wel met een truck of motor i.p.v. een kameel. Onderweg gestopt in Salimyra en een familie bezocht die nog in de traditionele Bijenkorfhuisjes wonen. Daarna door naar Hama waar we de Romeinse Nourias (waterraden) hebben bekeken. Het was vrijdag, de zondag voor de Moslims, dus het was druk met dagjes mensen. Gezinnen met kleine kinderen die graag op de foto wilden, dus knippen maar. Prachtige koppies met troste moeders. Helaas niet gelukt om de in Boerka gekleden vrouwen te fotograferen, die zie je hier veel. Wij vinden die Boerka een bezienswaardigeheid maar andersom vinden zij ons een bezienswaardigheid, sommigen willen ons graag op de foto met hun kinderen. Aangekomen in Aleppo, een stad van 2 miljoen inwoners, bleek het hotel weer een sterretje meer te zijn. Vanavond dus eerst maar weer uit eten en morgen de souks en de moskee in van Aleppo. Liefs Hans en Tilly
28 December 2007 - 19:32
Aron:
ik ben jalours! lijkt me echt heel mooi die woestijn. -
30 December 2007 - 12:17
Stan/Rita:
hoi, Zo wat een indrukken, ik weet niet waarom; het ontroerde mij. Sjonge, wat klinkt dat prachtig en authentiek, jammer van die Rotterdammer. Op de kaart zag ik dat jullie dicht bij de Turkse grens zitten en vlakbij de Eufraat. Stroomt er nog wat water in?
Wij hebben de kleinkinderen en genieten daar van. Groetjes Stan en Rita. -
30 December 2007 - 16:49
Corrie:
leuk , dat jullie nu ook het "woestijn gevoel hebben ontdekt!
Wat een ervaring hé.
is wel en mooie reis als ik het allemaal zolees, dus ook nog maar op mijn lijstje erbij.
vanmiddag nog ff bij Aron geweest met een overtollige lamp.
verder geen spannend nieuws hier.
Ik ben benieuwd hoe jullie het oud en nieuw
ervaren en vieren, maar dat horen vast nog wel.
Veel plezier en voorzichtig met vuurwerk!!!!!!!!!!
dikke kus,
Corrie